Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een nieuwe voordeur? We kunnen ons voorstellen dat zo'n beslissing gepaard gaat met heel wat vragen. Omdat we merken dat de meeste vragen in dezelfde lijn liggen hebben we er hier alvast een aantal voor u opgelijst.

 

Nog niet helemaal overtuigd? Aarzel niet om ons te contacteren. We helpen u graag verder op de weg naar de ideale voordeur.

>  Waar moet je op letten bij het kopen van een voordeur?

Als de gevel het visitekaartje van jouw woning is, dan kan een mooie, veilige voordeur daarbij niet ontbreken. Enkele tips bij het kiezen of aankopen van je nieuwe voordeur.

 

 • Tip 1: Kies het juiste materiaal.
 • Tip 2: Zorg dat uw deur inbraakveilig is.
 • Tip 3: Voorkom schilderen.
 • Tip 4: Check de isolatiewaarde.
 • Tip 5: Kies het ontwerp dat ú mooi vindt.

>  Kan ik de deurknop van mijn voordeur later kiezen of installeren?

Onze Magnetude®-deuren kunnen perfect gecombineerd worden met onze nieuw reeks deurtrekkers. Deze zijn niet doorgaand bevestigd, wat er concreet op neerkomt dat de binnenzijde van uw deur een perfect egaal vlak is, dus zonder visueel storende elementen. Het lijkt misschien voor velen onopvallend maar een mooie deur en een bijpassende deurknop bepaalt mee de sfeer en uitstraling van een woning. En toch wordt er zo weinig aandacht aan besteed. Wist je trouwens dat de deurknop één van de meest gebruikte accesoires is van jouw huis? Is het dan niet hoog tijd om de nieuwe deurtrekkers van Harinck eens van dichterbij te bekijken?

 

Harinck, dé fabrikant van duurzame en hoogstaande inkomdeuren, verstaat de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design als geen ander. Van klassiek tot tijdloos, van minimalistisch tot modern, voor elke woonstijl vind je bij Harinck een passende, weerbestendige deurtrekker op maat van elke woonstijl en geef je zo jouw voordeur een stijlvol uiterlijk. Dankzij hun moderne technologie kan je jouw deurtrekker zonder enige schade eenvoudigweg veranderen.

>  Kan m'n voordeur nog kromtrekken door de zon?

Kromtrekkende deuren zijn definitief verleden door onze nieuw systeem van magnetisme Magnetude®
 

Iedereen die een voordeur heeft geplaatst, kent het probleem. Zodra er een warme periode is, komen de telefoons binnen van klanten die klagen over hun voordeur, die door de warmte is kromgetrokken.

Daar bestaat tegenwoordig een unieke oplossing voor: Magnetude®. Het unieke vleugeloverdekkende systeem voor zowel aluminium als pvc zorgt ervoor dat het gekende bimetaaleffect en zijn gevolgen helemaal van de baan zijn.

 

Geen kromtrekkende deuren meer dankzij vleugeloverdekkend systeem op magnetisme.

 

 • Het probleem van dilatatie of kromtrekken is opgelost. Het principe om te werken met magnetisme, is een verbazingwekkend eenvoudige oplossing voor het alomgekende probleem rond dilatatie of slepende en kromtrekkende deuren.
 • Grote tijdwinst. Bij dit systeem wordt het sandwichpaneel op glasmaat gemonteerd, waarna de buitenplaat via magnetisme wordt geplaatst. Alles bij elkaar duurt dit amper 6 minuten.
 • Dubbele kostenbesparing want dankzij Magnetude® zal de schrijnwerker minder kosten moeten maken omdat dilatatie niet langer een probleem is.
 • En bij Magnetude® wordt het vulpaneel als voorlopig paneel geplaatst, waarna de uiteindelijke vleugelopdekplaat de dag voor oplevering door één man kan worden gemonteerd.
 • De beste grip: De Magnetude®-deuren kunnen perfect gecombineerd worden met een nieuwe reeks deurtrekkers. Deze zijn niet doorgaand bevestigd, waardoor de binnenzijde van de deur een perfect egaal vlak is, zonder visueel storende elementen.
 • Iedereen wint. Bouwpromotoren geraken meer en meer overtuigd. Voor de schrijnwerker is er de besparing op restauratiekosten en de eindklant is altijd tevreden.

 

 

>  Kan ik ook de deuren in het echt zien in een showroom?

DEUREN GAAN OPEN IN NIEUWE SHOWROOM

 

Ontdek onze gepersonaliseerde deuren.
Harinck heeft het nieuwe "Frager-Forum". Dit is het nieuwe showroomconcept en opleidingscentrum van het bedrijf, dat al meer dan 40 jaar gespecialiseerd is in duurzame, veilige en hoogwaardige voor-, inkom- en buitendeuren in kunststof en aluminium. De showroom staat vol voorbeelden van alle verschillende series.
De showroom is allerminst alleen op de consument gericht. Het grote gebouw heeft ook een grote vergaderruimte.
 

Voor meer informatie!

>  Bestaan er subsidies voor energiebesparende voordeur?

Ceux qui investissent dans une maison éconergétique peuvent être aidés de différentes manières. Souhaitez-vous un aperçu de toutes les primes et subventions (également de votre commune ou province) auxquelles vous avez droit ? Utilisez le moteur de recherche premium pour les primes énergétiques en Flandre.

 

Vérifier ici

 

 

>  Is de aanpassing van Frager-deuren onbeperkt?

De keuze van deuraanpassing is erg belangrijk voor ons, het doel van Frager is om je zijn creativiteit in volledige vrijheid te laten uiten. Zo zal een deur van Frager altijd uniek zijn naar jouw smaak.

Daarnaast kan de aanpassing tot in de kleinste details worden gedaan, variërend van de vorm van deur, beglazing, reliëfs (lijstwerk en groeven), de keuze van het handvat en verschillende toevoegingen (mailboxen, intercom, LED's, etc.)

Met het Magnetude-principe zijn de mogelijkheden natuurlijk nog oneindiger met steeds meer maatwerk en het feit dat de esthetiek in de loop van de tijd verandert en de trend in termen van toegangsdeuren. En je deur ziet er nog esthetischer uit met de gladde kant van het ontwerp.

>  Wat zijn de verschillen tussen PVC en aluminium?

De PVC-deuren hebben een betere thermische isolatie voor het comfort van het huis, evenals geluidsisolatie om geluidsoverlast te verminderen. Ten slotte heeft PVC een aantrekkelijkere prijs vanwege zijn voordelen. 
 

Aluminium deuren zijn veiliger omdat het een robuuster materiaal is, dus uitbreiding is met de tijd beter. En tot slot zijn de esthetiek veel soepeler met een dun bord waardoor de deur moderner wordt.

>  Maken jullie de volledige deur?

Hoewel we in de wereld van de voordeur werken, vervaardigen we het deurkozijn niet, we gaan door fabrikanten of installateurs om het frame (opening en frame) te hebben. Maar u kunt altijd contact met ons opnemen om adressen van onze partners bij u in de buurt te krijgen.

>  Heeft uw deur een goede isolatie?

Frager-deuren zijn geïsoleerd met lagen triplex en polystyreen om u het beste comfort in huis te geven, en onze beglazingen zijn verkrijgbaar in dubbele beglazing en driedubbele beglazing.

Maar kies voor de beste isolaties voor onze Magnetude-modellen die zijn vervaardigd met een volledige laag polystyreen.

>  Is het Magnetude-systeem veilig?

Het paneel wordt ondersteund door magneten die elk een belasting van 30 kg kunnen dragen, alles wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de deur goed gemagnetiseerd en veilig is voor diefstal. Zelfs als de gevangenis valt, zitten er tekenen achter waardoor de dieven nog steeds niet meer terugkomen.

>  Is de beglazing veilig?

De beglazing wordt aangeboden met een gelamineerde optie om inbrekers te vertragen in geval van diefstal. Ook met het Magnetude systeem wordt uw deur des te meer beschermd en kunt u uw beglazing gemakkelijk vervangen.

>  Sluit de deur automatische als ze dicht slaat?

Het hangt af van het ontwerp van de hardware en het type profiel dat door de fabrikant is gekozen. Maar onze deuren zijn gemaakt om te sluiten zoals u dat wilt.

>  In geval van breuk is alles vervangbaar bij een Magnetude?

Bij een Magnetude is alles vervangbaar, als we de plaat van de verschillende elementen loshaken, zijn ze toegankelijk om gemakkelijk te kunnen worden gewijzigd en dit tegen lagere kosten.

>  Zijn Frager-deuren compatibel met domotica?

De domotica is afhankelijk van de profielfabrikant en hoe hij deze zal installeren, maar het is heel goed mogelijk om kabels te combineren in een Frager-deur. De optie blijft echter interessanter voor Magnetude-deuren die een vacuüm laag in de deur laten staan die groot genoeg is om de kabels te laten lopen.